120 jaar Ons Genoegen: inzet, moed en vertrouwen

toneelog1

In de aanloop naar 21 & 22 mei vormt deze weblog een podium voor verschillende mensen die betrokken zijn bij de organisatie van Night of the Promz. Zij geven u graag een kijkje in de keuken van dit grootse evenement. Rinora Smit-Janssen (voorzitter Fanfarekorps Ons Genoegen) trapt af:

Wat was 120 jaar geleden in 1896 het motief van Meester van de Berg om een fanfare op te richten in Millingen? Ondanks dat we het nooit helemaal zeker zullen weten, weet ik wel dat er heel wat inzet, moed en vertrouwen voor nodig is geweest.

De oprichting van fanfarekorps Ons Genoegen bleek een schot in de roos. Al 120 jaar brengen de leden van onze vereniging met veel plezier fanfaremuziek ten gehore binnen Millingen en ver daarbuiten. Mooie herinneringen en verhalen zijn er in overvloed. Dat maakt 120 jaar Ons Genoegen een mijlpaal waar niemand omheen kan. Een bijzonder jubileum waar de vereniging op 21 & 22 mei uitgebreid bij stil zal staan.

Het is een voorrecht dat ik voorzitter mag zijn van deze vereniging. Vele voorzitters zijn mij voorgegaan en hebben ook de kar getrokken samen met bestuursleden en vrijwilligers. In goede en in moeilijke tijden. De afgelopen 120 jaar hebben prachtige hoogtepunten gekend, maar ook roerige tijden waar de vereniging zich met een daadkrachtige instelling doorheen wist te slaan. Precies met datgene waar Meester van de Berg 120 jaar geleden mee begon: inzet, moed en vertrouwen.

Een uitdaging waar we op dit moment mee te maken hebben is het creëren van een stabiele basis voor de komende 120 jaar. Deze basis wordt gevormd door de jeugd, want hoe cliché het misschien ook klinkt: zij hebben de toekomst. Waar vorige generaties hun liefde voor muziek hebben overgedragen op de huidige muzikanten, is het nu onze taak om ervaring, verhalen en tradities over te dragen op de nieuwe generatie. Door zelfwerkzaamheid van onze leden en de financiële en morele steun van Millingenaren en bedrijven in de regio kunnen we dat blijven doen. Daar ben ik erg dankbaar voor.

120 jaar is een hele leeftijd. Maar wat is nu het geheim? Muziek is emotie, geeft troost, maakt blij, is gezellig, zorgt voor ontspanning en het belangrijkste: het brengt mensen bij elkaar. Music connects all is dan ook het thema van deze editie van Night of the Promz. En dat gaat Fanfarekorps Ons Genoegen doen in het jubileumjaar dat voor ons ligt: mensen bij elkaar brengen. Hopelijk mag ik u op 21 of 22 mei begroeten!

Muzikale groet,

Rinora Smit-Janssen
voorzitter

 

Volg ons op  facebook-logo_318-49940

Music connects all